Faina Savenkova lukijoiden haastateltavana

Lukijat haastattelevat Faina Savenkovaa theSaker blogissa


the Saker reader   Robert M. Peters

Fania

Minäkin olen kirjailija, kirjoitan novelleja. Lahjakkuutesi kirjailijana ylittää jo nyt minun kykyni kuten täällä Saker blogissa julkaistusta käännöksestä ilmenee.

Olen seurannut sotataphtumia [Ukrainassa] sodan alkamisesta lähtien vuodesta 2014, pääasiassa tämän theSaker-blogin kautta vaikkakaan en pelkästään.

Voin vakuuttaa sinulle, että hallitsevasta eliitistä riippumatta miljoonat amerikkalaiset ovat teidän puolellanne. Eliitti päättää sodasta ja siitä mitä siitä julkisuudessa puhutaan.

Ainoa todellinen ase, joka meillä on käytettävissämme, on rukous.

Vielä tämän lisäksi, henkilökohtaisella tasolla, perheen, ystävien ja tuttavien keskuudessa pyrin oikaisemaan harhaluuloja siitä, mitä sanotaan Donbass’in sodasta ja siellä asuvista ihmisistä.

Täältä kaukaa Louisianasta, maasta, joka joskus oli Amerikka, seuraan kehitystäsi. Luen kirjoituksiasi ja seuraan sinua, kehitystäsi ja kasvuasi ihmisenä. Sinulla tulee vielä olemaan paljon annettavaa meille.

Rukoilen puolestasi ja kansasi puolesta, että oppisitte tuntemaan Hänen rauhansa, Hänen joka ei ole tästä maailmasta.

Olkoon elämäsi ja työsi siunattu!

Robert M. Peters

Faina Savenkova Donbass   Faina Savenkova

Hei Robert!

Kiitos ystävällisistä sanoistanne, ne auttavat tällaisessa vaikeassa tilanteessa, että emme vaipuisi epätoivoon vaan uskoisimme parhaaseen. Ja kiitos, että yrität kertoa totuuden. Se on erittäin tärkeää Donbassin asukkaille, koska se antaa toivoa kauan odotetusta rauhasta.

Toivotan sinulle ja luovalle työllesi menestystä ja inspiraatiota!


the Saker reader   Question

Kuinka vastaat niille, jotka sanovat, että teidän itäisten maakuntienne asukkaat ovat vain kapinallisia tai epälojaaleja separatisteja ja kokonaan Putinin hallinnassa?

 • Millaiseksi itse koet oman etnisen identiteettisi?
 • Oletko sitä mieltä, että itäisistä maakunnista pitäisi tulla itsenäisiä valtioita?

Faina Savenkova Donbass   Faina Savenkova

Hei!

Vaikka esittämäsi mielipide on epämiellyttävä, ymmärrän, että jokaisella on oikeus omaan mielipiteeseensä. Jos pystyy selittämään oman asiansa ja vakuuttamaan muut siitä, niin OK. Mutta jos ei, se ei saa olla syy vihalle toista henkilöä kohtaan. Valitettavasti monet ihmiset eivät tiedä mitä Donbass’issa tapahtuu.

Itse koen olevani venäläinen, kuitenkin, yksi minun iso-iso-äideistäni on ukrainalainen, kotoisin Vinnitsan alueelta.

Pelkään, että niin monen sotavuoden jälkeen on yksinkertaisesti mahdotonta, että Donbassin alue pysyy osana Ukrainaa. Eikä kyse ole vain kansallisesta identiteetistä tai ideologisista uskomuksista:

 • Liian monet ihmiset ovat kuolleet.

Epäilen, että kuolleiden sukulaiset eivät voi elää rinta rinnan niiden kanssa jotka tappoivat heidän rakkaansa.

Joten kyllä. Itsenäisyys on ainoa vaihtoehto. Mielestäni se voi lopettaa sodan ja estää ihmishenkien menetykset. Vielä lisään, että vuosi vuodelta Ukraina on tullut aina vain vieraammaksi minulle.


the Saker reader   Simon

Hyvä Faina

Sanasi ovat kantautuneet näinkin kauas, missä asun: Australiaan. Tässä näet, että vilpittömät ja sydämestä tulevat sanat, sellaiset kuin sinun sanasi, voivat kantautua maailman kaikkiin ääriin. Ja lopulta, kun ne ovat vaeltaneet hyvin pitkän matkan, ne voivat löytää kodin jonkun toisen ihmisen sydämen nurkassa.

Minulla on tytär, joka koko lapsuuden ja teini-iän ajan halusi vain esiintyä näytelmissä, musikaaleissa ja tanssia. Joten kysymykseni sinulle on: Onko Novorossian lapsilla mahdollisuutta kokea näitä iloja? Onko se kaikki vain taian satumaa heille vai voivatko he mitenkään käytännön tasolla toteuttaa itseään?

Tietenkin luin sanasi vain käännöksestä (en puhu venäjää). Mutta jopa silloin, olin hämmästynyt niiden yksinkertaisesta ja rehellisestä suoruudesta. On suuri lahja, että osaa käyttää sanoja tällä tavalla, ja sinä olet antanut lahjasi hyvään käyttöön.

Rukoilen turvallisuutesi ja hyvinvointisi puolesta, myös perheesi, ystäviesi ja koko yhteisön puolesta. Toivon hartaasti parempia aikoja teille kaikille.

Kiitos sanoistasi. Jatka kirjoittamista. — Olen varma, että tulet jatkamaan.

Parhain terveisin.
Simon

Faina Savenkova Donbass   Faina Savenkova

Hei Simon!

Kiitos kannustavista sanoistasi! On uskomatonta kuinka sanani saavuttivat koko maailman.

Harrastusmahdollisuudet riippuvat paljon siitä, kuinka kaukana paikkakunta on rajalinjasta ja kuinka iso se on. Isoissa kaupungeissa ovat teatterit ja lastenteatterit ja niissä on myös lasten tanssiryhmiä. Pienissä kylissä, varsinkin jos niitä pommitetaan, ei ole näitä mahdollisuuksia.


the Saker reader   Markus

Kysymys:

On sanottu, että yksi “win-win” ratkaisu sodalle olisi yksinkertaisesti siirtää koko NoviRussia’n väestö Venäjälle, koska Venäjä tarvitsee lisää kansalaisia, ja näin siviileihin kohdistuva sota loppuisi.

Vaikka teoriassa ja paperilla se vaikuttaa hyvältä ratkaisulta, se ei ota huomioon kulttuurisia ja psykologisia kysymyksiä, menetettyä yhteyttä kotimaahan ja tämän kaltaisia asioita. Mitä mieltä olet tällaisesta “ratkaisusta”?

Ystävällisin terveisin,
Markus

Faina Savenkova Donbass   Faina Savenkova

Hei Marcus!

Kyllä, olet oikeassa. Tämä ratkaisu näyttää hyvältä vain paperilla. En tunne millaisia kulttuurin erityispiirteet USA:ssa ovat, mutta täällä monet ihmiset ovat kiinni heidän omassa pienessä kotikylässään tai kotikaupungissaan. Ei turhaan sanota, että

 • kotimaa on siellä, missä on koti
  ja minne omat esi-isät on haudattu.

Siksi tällainen ratkaisu jättäisi Donbassin asukkaille tunteen, että heiltä on väkisin riistetty kotimaa ja koti. Vaikka sota olisi heidän kohdaltaan ohi, he voivat silti tuntea itsensä hylätyksi ja ei-toivotuksi. Heistä tulisi ikuisia pakolaisia.


the Saker reader   James Burke

Kiitos, että tarjouduit kertomaan tarinasi Novorussia’sta. Meillä on niin vähän tietoa siitä, mitä on tapahtumassa, ja myös siitä millaista on elämä noissa itsenäisissä tasavalloissa.

Voi etsiä internetiä pitkin ja poikin mutta et löydä mitään tietoa päivittäisestä elämästä siellä. Jokapäiväisestä katsauksesta kuinka raketteja ja kranaatteja on taas ammuttu sinne ja tänne tulee vain uutisvirtaa, joka menee toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos.

Se mitä haluaisin todella löytää on kertomusten virta, kuvien kanssa tietenkin!, siitä millaista on elämä noissa tasavalloissa, oikeasti.

 • Millaisia koulut ovat?
 • Miten ihmiset ansaitsevat elantonsa?
 • Mitä urheilulajeja harrastetaan?
 • Millaisia ovat suhteet ulkomaille?
 • Onko Ukrainaan tai Venäjälle matkustaminen helppoa vaiko vaikeaa?
 • Onko kaupungeissa bussiliikenne?
 • Menevätkö ihmiset naimisiin ja saavat lapsia?
 • Soittavatko he musiikkia?
 • Onko siellä maatiloja, jotka kasvattavat vihanneksia ja kanoja?

Kuten huomaat, emme tiedä yhtään mitään, ja näyttää siltä kuin tasavaltoja ei edes olisi olemassa. Wikipediassa ei kerrota mitään. Eikä Facebookissa. Vaikka siellä olisikin jotain, emme tiedä, miten sen tiedon voi löytää. Joten kerro meille lisää!

James Burke

Faina Savenkova Donbass   Faina Savenkova

Hei James!

Kiitos kysymyksistänne!

Ne ovat ärsyke kertoa jokapäiväisestä elämästämme ja muuttaa Donbassin ihmiset persoonattomista uutishahmoista todellisiksi ja eläviksi ihmisiksi. Mielestäni kysymykset ansaitsevat erillisen yksityiskohtaisen artikkelin, ei vain pintapuolista katsausta.

Aluksi voin kertoa, että elämä asutuskeskuksissa, joita ei pommiteta, on yleensä melko normaalia: koulut, museot, teatterit, jotkut yritykset ja kaupat kyllä toimivat. Valtion laitokset Luganskin kansantasavallassa toimivat. Niissä voi vahvistaa erilaisia kysymyksiä: saada asiakirjoja tai vaikkapa rekisteröidä avioliiton.

Kuitenkin myös näissä asioissa on useita erityspiirteitä.

Koska olemme tunnustamaton tasavalta, paikallisilla yrityksillä ei ole normaaleja myyntimarkkinoilta, mikä puolestaan vaikuttaa negatiivisesti tuotannon määrään ja työpaikkojen määrään. Tämän seurauksena pankkijärjestelmä toimii vain tasavallan sisällä ja on mahdollista ostaa tuotteita maksukortilla vain paikallisista kaupoista. Tähän tulee vielä lisäksi, että korona-virus on tehnyt omat muutoksensa jokapäiväiseen elämään.

Kaiken kaikkiaan nämä kysymykset ovat todella ison artikkelin arvoisia, johon voisin vielä liittää kuvia ja kertoa tapahtumien yksityiskohdista aivan saman tien.

Kiitos vielä kerran aiheesta. Se antoi minulle inspiraatioita seuraavaa kirjoitusta varten.


the Saker reader   John Moon

Erinomainen kertomus elämästä ahdistuksen alla, Faina!

Miten yksittäinen ihminen lännessä voisi auttaa sinua ja muita siellä?

Kiitos.
John Moon

Faina Savenkova Donbass   Faina Savenkova

Hei John!
Kiitos.

Mielestäni tärkein asia, mitä ihmiset lännessä voivat tehdä, on muodostaa oma mielipide siitä, mitä Donbass’issa oikeasti tapahtuu. Mielipide, joka perustuu molemmilta puolin saatuihin tietoihin, ja sitten kertoa oma perusteltu mielipide muille ihmisille.

Kaikki kauheudet voivat tapahtua täällä, koska Ukrainan joukoilta voi odottaa mitä vaan. Maailma ei ole täysin tietoinen siitä, mitä Donbassissa tapahtuu ja siitä syystä ei tuomitse Ukrainan toimia.


the Saker reader   Paul Anderson

Yhtenä Saker-sivuston seuraajista haluan toivottaa sinut tervetulleeksi. Minulla on useita kysymyksiä, ja mielelläni kuulisin vastauksesi joihinkin näistä, jotka saattaisivat kiinnostaa sinua, jos sitten mikään.

Olen kanadalainen, ja samasta maakunnasta kuin Chrystia Freeland. Olen erittäin tyytymätön Kanadan rooliin Ukrainassa, ja maamme ilmeisestä välinpitämättömyydestä uusnatseille annettavaa tukea kohtaan.

Kuten ehkä tiedät, täällä Kanadassa on merkittäviä jännitteitä ja englannin- ja ranskankielisten alueiden välillä, vaikka kumpikaan osapuoli ei ole ampunut laukaustakaan viimeiseen 100 vuoteen. Ajatus siitä, että Kanada haluaa tukea hyökkäystä yhtä kieliryhmää / alueellista kulttuuria vastaan on aivan järkyttävä.

Mutta minähän lupasin sinulle kysymyksiä!

Faina Savenkova Donbass   Faina Savenkova

Hei Paul!

Ymmärrän huolesi ja uskon, että tilanne, jollainen meillä on, ei koskaan tule tapahtumaan Kanadassa.

the Saker reader   Paul Anderson

 1. Ennen Maidania kuvittelin, että siellä Donbassissa olisi ainakin yksi pieni kulttuurinen vähemmistö, joka tukee läntistä Ukrainaa.

  Millaiset olivat suhteet näiden kahden yhteisön välillä ennen Maidania?

Faina Savenkova Donbass   Faina Savenkova

 1. Historiallisesti katsoen Donbass on aina ollut monikulttuurinen alue.

  Ennen Maidania, jokainen eli rauhassa keskenään koska kukaan ei pakottanut toiselle omaa mielipidettään tai vaatinut, että toisten pitää elää heidän sääntöjensä mukaan. Ennen nationalistien valtaan tuloa elämä oli normaalia.

  Sitten nationalistit alkoivat vaatia ulkomaalaisen ideologian noudattamista Donbassissa.

  Lisäksi, isoisoäitini oli syntyisin Vinnitsan alueelta, joka on Keski-Ukrainassa, ja minun isoisäni vanhemmat tulivat Venäjältä. Ei kenelläkään, ei koskaan, ollut pienintäkään ajatusta riidellä toisen taustasta tai uskomuksista.

  Vielä tänä päivänä Lugansk’issa voi kuulla puhuttavan ukrainan ja venäjän kielen sekoitusta, koska pienissä kaupungeissa ja kylissä, monet ihmiset puhuvat vain tätä kielten sekoitusta omana murteenaan.

the Saker reader   Paul Anderson

 1. Pysyvätkö ihmiset kotikonnuillaan LPR / DPR:ssä? Tarkoitan lähinnä alueita, joita Ukrainan joukot tulittavat.

Faina Savenkova Donbass   Faina Savenkova

 1. Tämä on melko monimutkainen asia vastata yksinkertaisesti, koska ihmisten väliset erot eivät koske kansallista identiteettiä tai kieltä, vaan ideologiaa. Useimmat niistä, jotka ovat tukeneet Ukrainan nationalismia asuvat nyt Ukrainassa, ja ne jotka jäivät, ovat muuttaneet uskomuksiaan. Ainakin niistä jotka itse tunnen.

the Saker reader   Paul Anderson

 1. Jos puhutaan venäjänkielisistä LPR / DPR alueella, onko sinulla tuntumaa siitä kuinka suuri osa haluaa itsenäisyyttä, ja kuinka suuri kannattaa Krimin ratkaisua: yhdistyminen Venäjän Federaation kanssa?

Faina Savenkova Donbass   Faina Savenkova

 1. Luulen, että aika moni haluaa yhdistymistä Venäjän Federaation kanssa, koska se ratkaisisi useita ongelmia. Kuitenkin, tämä on vain minun spekulointia ja minulla ei ole mitään tilastotietoa tästä.

the Saker reader   Paul Anderson

 1. Haluaako merkittävä osa Donbassin väestöstä, että Venäjän pitäisi toimia enemmän asian suhteen?

Faina Savenkova Donbass   Faina Savenkova

 1. Kyllä, monet haluaisivat Venäjän tekevän enemmän. Mutta me ymmärrämme myös, että on asioita, jotka vaativat jonkin verran ajan kulumista ja vaivan näköä, eikä vain Venäjän osalta.

the Saker reader   Paul Anderson

 1. Haluaako merkittävä osa väestöstä, että Venäjä toimisi sotilaallisesti ottaakseen hallintaansa Ukrainan Dnjeprille asti tai ehkä Odessaan?

Faina Savenkova Donbass   Faina Savenkova

 1. Uskon, että jos tällaisia ajatuksia on olemassa, ne ovat vain turhaa puhetta. Haluamme puolustaa isänmaatamme ja kotejamme.

  Ja mitä tulee Dnjepriin (Dnipro), Odessaan,

  … No, en tiedä. Ne alueet ovat liian kaukana kodeistamme ja heillä ovat omat paikalliset lakinsa. Näiden alueiden asukkaiden pitäisi itse päättää, mitä he haluavat, ja vasta sitten lähteä valitsemalleen tielle.

the Saker reader   Paul Anderson

Kiitos ajatuksista, jotka jaoit kanssamme. Toivotan sinulle terveyttä ja turvallisuutta, onnea ja elämän täyttymystä.

Kaikkea parasta.
Paul Anderson


the Saker reader   Question

Hei Faina,
tervetuloa Saker-maahan!

Näin ulkopuolelta katsoen Donbassin konflikti näyttää klassiselta “jäätyneeltä konfliktilta” — juuttunut kolmanteen vaihtoehtoon näistä periaatteellisista ratkaisuista:

 1. Ukraina (ja myöhemmin muut osapuolet) täyttävät velvollisuutensa Minsk 2 sopimuksesta — paras, mutta epätodennäköinen.

 2. Ukraina yrittää väkisin vallata takaisin Novorossian ja hyvin pahoja asioita tapahtuu.

 3. Jäätynyt konflikti. Tulevaisuus on sama kuin tämä päivä.

Miten sinun mielestäsi? Onko arvaukseni oikea vaiko väärä?

Kiitos jo etukäteen,

Faina Savenkova Donbass   Faina Savenkova

Hei!
Ja Kiitos.

Anteeksi, mutta en ole varma, ymmärsinkö kysymyksenne oikein. Kuten kirjoitit, se, että Ukraina täyttäisi Minskin sopimusten ehdot, on epätodennäköistä. Joten minulle henkilökohtaisesti kyseessä on jäädytetty konflikti, kaikista vaikeuksista huolimatta, kaikkien on hyväksyttävä tilanne.

Tietenkään tilanteessa ei ole mitään hyvää, mutta alueilla, joilla vallitsee tällainen “jäädytetty konflikti”, ihmiset lopulta oppivat selviytymään ja elämään suhteellisen normaalisti vallitseviin oloihin sopeutuen.


the Saker reader   Grandpa Ken

Faina, tiedätkö, että asun Idahon Boise’ssa Yhdysvalloissa. Paikkakunta on 5’910 mailin eli 9’511 kilometrin päässä sinusta. Ja tiedätkö, että minäkin joskus

 • näen liian paljon,
 • tunnen liian paljon ja
 • tiedän liian paljon,

kun yritän kirjoittaa sanoiksi sen, mikä yhdistää lukijoiden sydämen sydämeen ja hengen henkeen?

Kuinka hyvin ymmärrät, että sydämen asioissa, ei aika eikä paikka merkitse mitään? Tiedätkö, että monet ihmiset ympäri maailman on tuntevat vahvasti yhteisöllisyyttä sinun kanssasi ja lähettävät rakkauden viestin sinulle?

Isoisä Ken,
76 vuotta, vahva ja ikuisesti nuori.

Jatka kirjoittamista.
Pidä uskon tulet palamassa.
Me rakastamme sinua!

Faina Savenkova Donbass   Faina Savenkova

Hei
Isoisä Ken!

Kiitos paljon ystävällisistä sanoistasi. Valitettavasti en vielä ole tarpeeksi vanha ymmärtääkseni kaikkea, mutta kiitos sinun, nyt tiedän vähän enemmän.


FritztheCat   FritztheCat

Hyvä Faina!

Olen Saksasta, innokas Saker blogin lukija ja tulin hyvin liikuttuneeksi sinun sanoistasi.

On erittäin huolestuttavaa, että monet ihmiset ympärilläni eivät voi tai halua ymmärtää elämäntilannettasi. Eikä ihme, koska Donbassin tapahtumista ei kerrota täällä. Kaikki tieto on vain harhautusta ja indoktrinaatiota. Modernin maailman todellisuus on kokonaan

 • median luoma,
 • median asettama ja
 • median myymä,

kuten tämä paniikki korona-viruksen ympärillä on osoittanut.

Tulen jakamaan sinun ihanat sanasi saksaksi käännettynä omilla pienillä verkkosivuillani.
– https://www.theblogcat.de/

Kiitos.
FritztheCat
(Ja iso kiitos kääntäjä Scott’ille!)

Faina Savenkova Donbass   Faina Savenkova

Hei FritztheCat!

Kiitos avustasi totuuden esille tuomisessa. Tulemme ehdottomasti onnistumaan siinä. Näin uskon!


the Saker reader   Britta from Switzerland

Rakas Faina!

Ihailen rohkeuttasi ja luottamustasi huolimatta vaikeista olosuhteista, joissa sinun täytyy elää. Ja ihailen sinun lahjakkuuttasi ja että käytät sitä selviytyäksesi ja annat vielä muille ihmisille ei vain tietoa vaan myös tunnetta siitä, millaista jokapäiväinen elämä on sinun olosuhteissasi.

Sanot että et ole elänyt rauhan aikaa etkä tiedä miltä se tuntuu, joten kysymykseni on: “millaiseksi kuvittelet elämän ilman sotaa”?

Toivon, että rauhan aika koittaa pian ja että sinulla on mahdollisuus oppia elämään ilman, että pitää koko ajan kuunnella mihin suuntaa kranaatti on menossa. Tiedän, että kokemuksesi tulevat aina seuraamaan sinua, luita ja ytimiä myöten, mutta hyvät asiat tasapainottavat kaiken.

Teet hyviä asioita jo nyt, et vain itsellesi, mutta myös muille kertomalla tarinoita, joita kerrotaan edelleen ja joita myös kuunnellaan.

Äläkä missään tapauksessa lopeta unelmointia äläkä toivoa paremmasta.

Ajatukset ja toiveet muodostavat maailman, siksi Buddha sanoi:

Teidän ajatuksenne luovat maailman!

Ja sinä teet sen jo nyt, et vain itsesi tähden, mutta myös istuttamalla uusia ajatuksia rauhasta —  myös muiden kansojen mieliin 🙂

Toivotan sinulle kaikkea hyvää.
Britta Sveitsistä

Faina Savenkova Donbass   Faina Savenkova

Hei Britta!

Kiitos tuestanne!

Elämä ilman sotaa on minulle elämää jossa päivä ei ala raporteilla siitä, kuinka monta kranaattia on ammuttu viimeisen vuorokauden eikä sillä, että lasketaan viimeisen vuorokauden aikana haavoittuneet ja kuolleet.

Se on vain aurinkoinen päivä täynnä lintujen sirkutusta.

Tiedätkö, meillä on useita alueita, joissa uhanalaiseksi luokiteltuja kasveja kasvaa luonnonvaraisesti. En ehtinyt käydä katsomassa niitä ennen sotaa ja nyt en pääse, koska siellä voi olla räjähtämättömiä kranaatteja tai miinoja.

Niin. Elämä ilman sotaa on sellainen, että voi mennä moniin paikkoihin kuten luonnonsuojelualueille ja ihailla harvinaisia kukkia. Nämä ovat pieniä asioita, joita ilman maailma ei olisi täydellinen.

Mutta, paras asia elämässäni ovat läheiset ihmiset. He antavat minulle toivoa ja iloa kaikkein vaikeimpinakin aikoina.


the Saker reader   Question

Monta monituista aikaa sitten, satuin vain luomaan senioreiden, Yleis-Kanadalaisen internet foorumin. Nyt se on kuihtunut jäsenten kuolemista johtuen. Aikansa, kun se kesti, se oli loistava paikka aivan tavallisten ihmisten keskinäiselle vuorovaikutukselle.

Foorumia seuranneiden vuosien aikana olen tajunnut, että tällainen keskinäinen höpö-höpö -viestintä on elintärkeää. Nyt sitäkin ollaan ottamassa meiltä pois.

Syistä, jotka eivät kuulu tähän keskusteluun, olemme menettäneet “hallintamme” ihmisten väliseen viestintään. Tässä suhteessa olemme takaisin pisteessä, jossa tieto toinen toisestamme on oltava peräisin suorasta ajatusten vaihdosta — ei kansainvälisten tiedotusvälineiden sivuilta.

Olen epätavallinen siinä suhteessa, että olen aina — “pitänyt tarkkaan silmällä omaa maailmaani”; — ja yksinkertaisia keinoja käyttäen ja henkilökohtaisella kokemuksella, havainnoinnilla, järjellä ja logiikalla olen selvittänyt miten maailma toimii ja luulenpa, että olen onnistunut aika hyvin siinä.

Eileen’illä (nyt jo vapautunut tästä maailmasta) ja minulla, on kolme tärkeää lastenlasta joista minä olen hieman huolissani:

 • Shaina, (26), työskentelee senioreiden palvelukeskuksessa;
 • Bowen, (24), aloitteleva sähköasentaja ja
 • Halaena, (21), välkky, opiskelee Aasian-tietoja Calgaryn yliopistossa.

Nämä “lapset” ovat olleet hyviä oppilaita ja hyviä ajattelijoita. He olivat hyvin lähellä “mummoa” ja minua, niinpä meistäkin on jotain “hieroutunut” heihin. — Rakkaus ja ystävällisyys Eileeniltä ja vallankumouksellisuus minulta.

Silti, vaikka he ovat tietoisia siitä, että ihmisen “Elämä Maapallolla” on tällä hetkellä pahasti sekaisin, on mahdollista, että heillä ei ehkä ole aikaa — kuten minulla oli — järjestää palasia uudelleen. Ja tässä kohden Faina ja Donbass tulee mukaan kuvioihin:

Eikö olisi hienoa, jos Faina ja minä ja minun kolme lastenlastani voisimme perustaa internet-foorumin, Sellaisen, josta kerroin.

Kieli on tietenkin aina pieni ongelma, mutta se kyllä ratkaisee itse itsensä, kuten historia on osoittanut — ja niin kuin Eileen ja minä olimme oppineet ollessamme 39 kuukautta Lähi-Idässä.

Faina Savenkova Donbass   Faina Savenkova

Hei!

On todella ihanaa, kun henkinen yhteys isovanhempien ja lastenlasten välillä säilyy.

Nykyään tällainen viestintä ihmisten väliltä joskus puuttuu kokonaan. Jopa naapurit tuskin tuntevat toisiaan, saati sitten ihmiset eri puolilta maailmaa.

Luulen, että tällainen foorumi olisi hyvä ajatus. Paikka, jossa ihmiset voivat tavata toisiaan ja löytää maailman uudelleen.

Osallistuisin mielelläni sellaisen foorumin toimintaan.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create your website with WordPress.com
Get started
%d bloggers like this: