An­ders Chy­de­nius: Kan­sal­li­nen Voit­to. Osa 14.

14 Ta­va­roi­den ar­vo vaih­te­lee

Jos ku­vit­te­li­sim­me vih­doin voit­ta­neem­me kaik­ki nä­mä vai­keu­det ja löy­tä­neem­me eri­no­mai­sen so­pi­vat sää­dök­set, tie­tyt ta­pah­tu­mat voi­si­vat sil­ti muut­taa ko­ko har­ki­tun ase­tel­man ja teh­dä mi­tä hyö­dyl­li­sim­mis­tä sää­dök­sis­tä erit­täin va­hin­gol­li­sia kan­sa­kun­nal­le. Täs­sä on sel­väs­ti­kin nel­jäs pe­rus­te vas­tus­taa sää­dök­siä.

Ei­kö ta­va­roi­den ar­vo­jen näh­dä­kin vaih­te­le­van päi­vit­täin? Kait­sel­mus avaa kan­sa­kun­nal­le ai­van yl­lät­tä­en rik­kau­den läh­teen, jo­ka säi­lyy jon­kin ai­kaa, mut­ta eh­tyy sit­ten äk­kiä, ja ti­lal­le tu­lee pi­an toi­nen tai kol­mas läh­de, jon­ka va­ras­sa kan­sa­kun­nan voit­to pää­asi­as­sa on. Vaik­ka la­ki oli­si kaik­kein pa­ras­kin, on se tu­han­sien mah­dol­lis­ten ta­pauk­sien jou­kos­sa hyö­dyl­li­nen vain yh­des­sä, ni­mit­täin sii­nä jo­ta var­ten se sää­det­tiin, kun taas kai­kis­sa muis­sa se on va­hin­gol­li­nen.

Täs­sä ovat ne var­si­nai­set pe­rus­teet, joi­den ta­kia hy­vää tar­koit­ta­neil­la la­eil­lam­me on pa­kos­ta­kin ol­lut niin keh­no vai­ku­tus.

Leave a comment

Design a site like this with WordPress.com
Get started